top of page

Zwangerschap en Erna

Door mijn zwangerschappen heb ik een diastase in mijn buikspieren opgelopen. Die jammer genoeg verergerde door géén tot foute nazorg postnataal na elk kind. Ik wist zelfs niet dat ik diastase recti had. Een operatie was bij mij onafwendbaar. Wist ik veel dat je door de juiste ademhaling, correcte lichaamshouding en een goed uitgedacht trainingsprogramma uit te voeren je lichaam weer terug in vorm kan krijgen en een operatie vaak kan afweren. Nu weet ik beter.

Mijn eerste personal coach legde een flinke basis kennis en kunde en gaf zijn passie door. Na mijn studies als fitness instructor en sportverzorger, heb ik nog verdere cursussen als bayesian bodybuilding ( Menno Henselmans) en perfect performance gevolgd én heb ik me verdiept in zwangerschapsfitness en post-natale fitness.

Een zwangerschap en bevalling zijn zeer ingrijpende gebeurtenissen, zowel mentaal als fysiek. Op lichamelijk vlak blijven veel vrouwen achter met:

buikspieren die niet meer hetzelfde zijn als ervoor,

pijn tijdens intiem zijn,

urineverlies tijdens lachen, hoesten, sporten...

Iedereen die ooit bevallen is, is postnataal. Zelfs al zijn je kinderen ondertussen volwassen. Het is nooit te laat om te beginnen trainen. Bekbodemspieren, core verstevigen alvorens verder te gaan in je training is essentieel.

Ik kan zwangere dames in elk trimester begeleiden. Jonge moeders kunnen baby of peuter meenemen naar hun training. 

bottom of page